понеділок, 21 грудня 2020 р.

День народження баскетболу


 "Баскетбол - я люблю цю гру" - 
девіз Федерації баскетболу України.

21 грудня 1891 року Джеймс Нейсміт прив’язав два кошики з-під персиків до поручнів балкону спортивного залу і, розділивши вісімнадцять студентів на дві команди, запропонував їм гру, сенс якої зводився до того, щоб закинути більшу кількість м’ячів в корзину суперників, повідомляє.

Баскетбол увійшов у програму Олімпійських ігор з 1936 року. Джеймс Нейсміт був на олімпійському турнірі в Берліні у якості гостя. Регулярні чемпіонати світу з баскетболу серед чоловіків проводяться з 1950 року, серед жінок – з 1953 року, а чемпіонати Європи – з 1935 року.

Головним баскетбольним органом в Україні є Федерація баскетболу, яка була заснована 28 лютого 1992 року та офіційно прийнята до членів Міжнародної Федерації баскетболу (ФІБА) 10 липня 1992 року.

Наразі в баскетбол грають мільйони людей у світі та десятки тисяч в Україні, працюють більш 1000 тренерів. 

Одним з таких є Захарченко Микола Михайлович - керівник гуртка з баскетболу Осипенківського ДЮКФП, котрий виховав не одне покоління призерів даного виду спорту.


В день народження баскетболу, 21 грудня, Микола Михайлович разом зі своїми вихованцями провели заняття згадавши всі правили гри та його історію.



Немає коментарів:

Дописати коментар