середа, 28 жовтня 2020 р.

Всесвітній день дзюдо «Сильніші разом»

   


     28 жовтня у всьому світі відзначається Всесвітній день дзюдо. 

         Вперше свято відзначили в 2011 році за ініціативою Міжнародної федерації дзюдо. Дату обрали не випадково - 28 жовтня день народження засновника дзюдо Дзігоро Кано. Щорічно у Всесвітнього дня дзюдо є актуальна тема, яка пропагує цінності виду спорту. Раніше свято було присвячене таким темам, як «Повага», »Дружба», «Єдність», «Мужність», «Дзюдо для всіх», «Дзюдо для світу», «Посади дерево».



         У 2020-му весь світ зіткнувся з низкою масштабних проблем, що загрожують суспільству: пандемія вірусу COVID-19, світова криза економіки і охорони здоров'я, поширення расизму і дискримінації. Тому світова федерація дзюдо вирішила словами і справами прославляти ті принципи і цінності, які об'єднують усіх в єдине ціле перед обличчям глобальних загроз, роблять всіх сильніше. Звідси і гасло «Сильніші разом».

       Традиційно у Всесвітній день дзюдо в клубах і школах на всіх континентах планети, в тому числі і в Україні, проводяться відкриті тренування, майстер-класи, турніри та інші заходи.Так і Осипенківський ДЮКФП разом зі своїми вихованцями не залишилися осторонь цього свята та провели виховні турніри де були  визначені кращі вихованці гуртка дзюдо.










Вітаємо всю українську родину дзюдо з цим святом. Бажаємо терпіння всім. Будьте здорові, це зараз найголовніше. Бережіть себе і своїх близьких. Разом ми сильніші.

Немає коментарів:

Дописати коментар